fbpx

BLACK SWAN

BLACK SWAN

Ana SayfaEkonomiBitcoin 2018 ve 2020

Bitcoin 2018 ve 2020

Aşağıda 2018 yılında tam Bitcoindeki çöküş başlamadan önce yaptığım bir yorumu göreceksiniz. Esasen yaşı 40’ı geçip saçları grileşince birazcık piyasa tecrübesi olan birazcık hayat tecrübesi olan birinin nacizhane görüşleri bunlar ve emin olun hayat tekrardan ibaret çünkü insanlar aynı hataları yapmaya devam ediyorlar. Ve yine çünkü her şey ekonomi.

20 Aralık 2018
Bitcoin @ cnntürk

Bu kadar paranın basıldığı bir dünyada Amerika başta olmak üzere tüm merkez bankaları ekonomik durgunluğa karşı savaşırken enflasyon kaçınılmaz .

Dolar hegomanyasına karşı giderek yükselen sesler ticaret savaşları ile birlikte dünya ekonomisini daha da aşağı çekiyor. Aşağıda IMF başkanı iken Avrupa Merkez Bankası başkanı olduğunda kripto paralar konusunda çalışacağını söyleyen Kristin Lagarde’ın bir demeci var .

Benim düşüncem de Lagarde’ın IMFye başkanı olarak seçilmesine karar veren Amerika nın Amerikan Doları’na karşı oluşan tepkileri dindirecek dünya ekonomik sisteminde yeni bir pazarlama ürünü olan dijital parayla hegemonyasına devam etmeyi hedeflediği.

Eski IMF yeni ECB Başkanı Lagarde ve Kripto paralar

Avrupa Merkez Bankası (ECB) başkan adayı ve Uluslararası Para Fonu (IMF) başkanı Christine Lagarde, 4 Eylül’de yaptığı açıklamada merkez bankalarının ve finansal denetimcilerin tüketicileri korurken aynı zamanda kripto para gibi yeniliklere de açık olmaları gerektiğini belirtti.

Değişim fırsattır

Lagarde, Cointelegraph ile paylaşılan IMF basın bülteninin açılış konuşmasında, Avrupa Parlamentosu Ekonomi ve Para İşleri Komitesine merkez bankalarının ve mali denetimcilerin değişimin sunduğu fırsatlara açık olması gerektiğini söyledi. 

Lagarde’nin açıklaması şu şekilde:

“Yeni teknolojiler söz konusu olduğunda, buna dijital para birimleri de dahil, finansal istikrar, gizlilik veya cezai faaliyetler açısından risklere karşı dikkatli olmak ve teknolojiyi kamu yararına yönlendirmek için uygun mevzuatların uygulanması sağlamak gerekiyor. Fakat aynı zamanda yenilikten doğan daha geniş sosyal faydaları da yakalamak ve bunların gelişimine izin vermek de gerekli.”

Lagarde’nin vaatleri

Lagarde ek olarak ECB başkanı seçilirse, kurumun yetki ve çevikliğine, kapsayıcılığına ve çeşitliliğine öncelik vereceğine söz verdi. Tüm bunların kurumların hızla değişen çevreye derhal adapte olduğundan emin olunarak yapılacağını da belirtti.

Cointelegraph’ın Şubat ayında bildirdiği üzere, Lagarde, kripto paraların mevzuata tabi tutulmalarının “kaçınılmaz” ve uluslararası düzeyde gerekli olduğunu iddia etmişti. 

Ayrıca Nisan ayında, blockchain yenilikçilerinin “geleneksel finans dünyasını salladığını” ve sektördeki oyuncular üzerinde net bir etkisi olduğunu söylemişti.

Most Popular

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

More from Author

Borsalara Yüksek Miktarda Bitcoin Gönderildi

Gün içinde borsalara yüksek miktarda gönderilen Bitcoin'ler fiyatı 67.000 dolardan 63.500 dolara kadar çekti.

Toprak Kaymasının Gerçekleştiği Altın Madeninin Sahibine Dava Açıldı

13 Şubat günü Erzincan'da altın madeninde gerçekleşen toprak kayması sonrası 9...

XBANK Durmuyor, PPK’ye 1 Kala BİST Yükselişte

24 Nisan 2024 tarihine ait gün içi haberleri ve piyasalardaki son durumları derlediğimiz yazımızda bugünün öne çıkan başlıkları aşağıdaki gibidir.

Bitcoin yön arayışında

153 bin 842 Bitcoin'e sahip Fidelity, kriptolar için orta vadeli bakışını...

Read Now

Borsalara Yüksek Miktarda Bitcoin Gönderildi

Gün içinde borsalara yüksek miktarda gönderilen Bitcoin'ler fiyatı 67.000 dolardan 63.500 dolara kadar çekti.

Toprak Kaymasının Gerçekleştiği Altın Madeninin Sahibine Dava Açıldı

13 Şubat günü Erzincan'da altın madeninde gerçekleşen toprak kayması sonrası 9 işçi kaybolmuş ve maden sahibi SSR Mining üretimi durdurduğunu açıklamıştı. Kaza ve üretimi durdurma kararı sonrası şirket hisseleri %50'den fazla değer kaybına uğramıştı. Bugün gelen habere göre 23-27 Şubat tarihleri arasında menkul kıymet sahtekarlığı iddasıyla olumsuz etkilenen...

XBANK Durmuyor, PPK’ye 1 Kala BİST Yükselişte

24 Nisan 2024 tarihine ait gün içi haberleri ve piyasalardaki son durumları derlediğimiz yazımızda bugünün öne çıkan başlıkları aşağıdaki gibidir.

Bitcoin yön arayışında

153 bin 842 Bitcoin'e sahip Fidelity, kriptolar için orta vadeli bakışını pozitiften nötrale çevirdi. Bitcoin'in bir süre güçsüz bir görünüm içerisinde olabileceğine dair ipucu olabilir. Bitcoin'in güncel fiyatı 67 bin dolar. ETF'lerde son durum Boğa dönemi devam ediyor Yatırımcıların ortalama maliyetinin 59 bin dolara geldiğini görüyoruz. Boğa döneminde, ortalama maliyet...

Ekonomi İtibardan Tasarruf Bekliyor

İktidardan peş peşe gelen kamuda tasarruf açıklamaları, "Hala tasarrufa gidilmesi için ne bekleniyor?" sorusuna yanıt oldu.

Piyasalar ve Madenlerde Düşüş Durdu

23 Nisan 2024 tarihine ait gün içi haberleri ve piyasalardaki son durumları derlediğimiz yazımızda bugünün öne çıkan başlıkları aşağıdaki gibidir.

Bitcoin’de Büyük Bir Hareket Geliyor Olabilir Mi?

Bitcoin'de ödül yarılanmasının da geçilmesiyle gözler fiyat hareketine çevrilmiş durumda. 73.750 dolar zirvesinden sonra düzeltme gören Bitcoin'de 59-60.000 dolar seviyesi şu ana kadar destek olarak çalıştı.

Bugün Mehmet Şimşek’in yerine kim geçecek ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 23 Nisan için yayınladığı mesaj ekonomi dünyasında tartışmalara yol açtı. Bahçeli, açıklamasında "yerel halk" ifadesini kullanarak Türk milletini değersizleştiren bir zihniyete atıfta bulundu. İfadenin asıl hedefinin Mehmet Şimşek olduğu düşünülüyordu fakat , Bahçeli'nin asıl hedefinin CHP'nin Ankara ve İstanbul belediye başkanları Mansur...

Altın, Gümüş, BİST Düşerken De El Ele

22 Nisan 2024 tarihine ait gün içi haberleri ve piyasalardaki son durumları derlediğimiz yazımızda bugünün öne çıkan başlıkları aşağıdaki gibidir.

Barings, Hisse Senedi Almak İçin Fırsat Kolluyor

Varlık yönetimi şirketi Barings'in, yerli yatırımcının satışa geçmesi durumunda Borsa İstanbul'daki pozisyonunu artırmayı planladığı bildirildi.

KRİPTO YENİ HAFTAYA UMUTLU BAŞLIYOR

Geçtiğimiz hafta İran-İsrail gerginliği ile başlayan süreç, belki de en çok kripto yatırımcısını vurdu. İsrail, İran'ın gönderdiği drone ve füzeleri tek tek düşürürken, altcoin yatırımcısı her roketi cüzdanlarında hissetti.

Hamas Ziyareti, Piyasayı Nasıl Etkiler?

Hamas yetkililerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi, piyasayı nasıl etkiler? Son rehine anlaşmasını reddetmesi nedeniyle Katar'a yük haline geldiği ifade edilen Hamas'ın, "yer arayışı çerçevesinde" bu görüşmeyi gerçekleştirdiği ileri sürül